Αρχική Downloads Επικοινωνία

ΑρχικήBanners ΕΓΧΡΩΜΟ Η ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ;

ΕΓΧΡΩΜΟ Η ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ;

 

Ψάχνοντας την κατάλληλη λύση για την επιχείρησή σας, σίγουρα βρεθήκατε μπροστά σε αυτό το δίλημμα. Πόσο ακριβότερο είναι ένα έγχρωμο; Και το κόστος χρήσης δεν είναι αυξημένο; Πως μπορώ να ελέγξω τις έγχρωμες εκτυπώσεις; Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, στις απαντήσεις που ακολουθούν!

 

- Είναι ακριβότερη η αγορά ενός έγχρωμου εκτυπωτικού συστήματος σε σχέση με ένα ασπρόμαυρο;

Τα έγχρωμα εκτυπωτικά συστήματα παρουσιάζουν σημαντική πτώση τιμών τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πωλήσεις τους. Οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων στις μέρες μας να έχουν λύσεις τόσο στην ασπρόμαυρη όσο και στην έγχρωμη εκτύπωση, έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές στην παραγωγή και στην προσφορά πολλών λύσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι η σημαντική πτώση τιμών. Η διαφορά τιμής μεταξύ ασπρόμαυρου και έγχρωμου εκτυπωτικού συστήματος βρίσκεται περίπου στο 10%, ποσοστό ιδιαίτερα μικρό που έχει σαν αποτέλεσμα το 70% των εκτυπωτικών συστημάτων που πωλούνται να είναι έγχρωμα και το 30% ασπρόμαυρα.

- Το κόστος χρήσης ενός έγχρωμου εκτυπωτικού συστήματος είναι υψηλό;

Η τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών όσον αφορά τα έγχρωμα εκτυπωτικά συστήματα, έχει κάνει τεράστια άλματα, αυξάνοντας κατά πολύ την διάρκεια των αναλωσίμων υλικών. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι μία μονάδα τυμπάνου αντικαθίσταται κάθε 200.000 ή 300.000 αντίγραφα-εκτυπώσεις Α4 αναλόγως πάντα και το μοντέλο, ενώ τα toners (υπολογιζόμενα πάντα με κάλυψη εγγράφου 6%) φτάνουν σε διάρκεια 28.000 σελίδες Α4 το μαύρο και τις 18.000 το κάθε χρώμα. Ως αποτέλεσμα οι συμβάσεις τεχνικής εξυπηρέτησης κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, από 0,01€ έως 0,007€ για τα ασπρόμαυρα και από 0,08€ έως 0,05€ για τα έγχρωμα αντίγραφα-εκτυπώσεις Α4.

- Υπάρχει τρόπος να ελέγχω τις έγχρωμες εκτυπώσεις στην επιχείρησή μου;

Παρέχεται η δυνατότητα καταμέτρησης και ελέγχου εκτυπώσεων ανά πάσα στιγμή και για κάθε σταθμό εργασίας. Μέσω ενός κεντρικού τερματικού χρήστη, μπορεί να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των παργόμενων εκτυπώσεων. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος (μέσω κωδικού χρήστη) των έγχρωμων εκτυπώσεων. Ο έλεγχος της καθημερινής ροής εκτυπώσεων, μπορεί πλέον να ρυθμίζεται από έναν διαχειριστή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της επιχείρησής σας.

- Αληθεύει ότι τα έγχρωμα εκτυπωτικά συστήματα παρουσιάζουν συχνές βλάβες;

Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τα έγχρωμα εκτυπωτικά συστήματα είναι σαφώς ποιοτικότερα από τα αντίστοιχα ασπρόμαυρα όσον αφορά την γενικότερη λειτουργία και συμπεριφορά τους. Με βάση την στατιστική απεικόνιση των προγραμμάτων μας τα τελευταία 10 χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης βλαβών και δυσλειτουργιών κυμαίνεται στο 8% για τα έγχρωμα και στο 19% για τα ασπρόμαυρα εκτυπωτικά συστήματα. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα συστήματα αυτά να είναι τελευταίας γενιάς και να μην υπερβαίνουν τα 5 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση τους στην αγορά.

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%
Οι φωτογραφίες των μηχανημάτων είναι ενδεικτικές. Ο εξοπλισμός του κάθε μηχανήματος προκύπτει κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία.