Αρχική Downloads Επικοινωνία

ΑρχικήBanners ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ;

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ;

Εμείς εδώ στην Copysystem γνωρίζουμε. Οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται επί 25 χρόνια, γνωρίζουν επίσης!

Τι σημαίνει ανακατασκευή; Από που προέρχονται τα ανακατασκευασμένα εκτυπωτικά συστήματα; Τι πρέπει να έχουμε κατά νου πριν αποφασίσουμε; Ποια τα οικονομικά οφέλη; Τι ισχύει με τα συμβόλαια συντήρησης; Σημαντικές ερωτήσεις, απαντάμε σε όλες. Η επιλογή δική σας!

 

- Από πού εισάγονται τα εκτυπωτικά συστήματα προς ανακατασκευή;

Η πλειοψηφία των μηχανημάτων αυτών προέρχονται από την Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα από εταιρείες μισθώσεων. Η μακροχρόνια μίσθωση των μηχανημάτων αυτών είναι πολύ δημοφιλής στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ γίνεται συνήθως για διάστημα από 12 έως 36 μήνες. Ουσιαστικά η λειτουργία τους, από την αρχική εγκατάσταση μέχρι και την στιγμή που θα τα αποκτήσετε, είναι από λίγους μήνες μέχρι και 3 χρόνια.

- Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την έρευνα αγοράς;

Όλα τα εκτυπωτικά συστήματα διαθέτουν ψηφιακό μετρητή αντιγράφων – εκτυπώσεων, που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10%-15% της συνολικής ζωής του, όπως ορίζει κάθε κατασκευαστής. Σημαντικό επίσης είναι, το εκτυπωτικό σύστημα που έχουμε επιλέξει, να μην είναι περισσότερο από 2 ή 3 σειρές παλαιότερο σε σχέση με τα μοντέλα που διαθέτει ο κάθε κατασκευαστής σήμερα.  

- Ποια είναι τα οικονομικά οφέλη από την αγορά;

Η οικονομική διαφορά ενός ανακατασκευασμένου εκτυπωτικού συστήματος σε σχέση με ένα καινούργιο, αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε. Η τιμή ενός αξιόλογου μηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να φτάνει έως και 70% χαμηλότερα από την τιμή του αντίστοιχου καινούργιου. Η διαφορά αυτή, έχει δημιουργήσει μία δυναμική στην αγορά, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των ανακατασκευασμένων εκτυπωτικών συστημάτων να έχουν εκτοξευθεί.

- Τι σημαίνει ανακατασκευή;

Κάθε εκτυπωτικό σύστημα αποτελείται από τον μεταλλικό σκελετό του, τα πλαστικά του μέρη και τα ηλεκτρονικά και μηχανικά του στοιχεία. Στις σπάνιες περιπτώσεις που παρουσιαστεί πρόβλημα στα ηλεκτρονικά μέρη ενός εκτυπωτικού συστήματος (πλακέτες, μοτέρ κλπ), αυτά δεν επισκευάζονται αλλά αντικαθίστανται. Τα μηχανικά του μέρη όμως είναι αυτά που πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως και με σχολαστικό τρόπο σε κάθε σημείο. Μια σωστή και λεπτομερής ανακατασκευή απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγηση, την αντικατάσταση των φθαρμένων αναλωσίμων, την λίπανση και τον καθαρισμό όλων των κινούμενων μερών και τέλος την συναρμολόγησή του. Στη συνέχεια γίνονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις και ενσωματώνονται όλες οι τελευταίες αναβαθμίσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. Η τελευταία φάση της ανακατασκευής ενός εκτυπωτικού συστήματος είναι η διαδικασία δοκιμών όλων των λειτουργιών του, μία διαδικασία που είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται με προσοχή και ευθύνη.

- Συμβόλαια συντήρησης & εγγυήσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση κατά την αγορά ενός ανακατασκευασμένου εκτυπωτικού συστήματος, είναι να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας, όπως επίσης και από σύμβαση ολικής τεχνικής εξυπηρέτησης διάρκειας το λιγότερο τριάντα έξι μηνών. Με αυτό τον τρόπο καλυπτόμαστε τεχνικά για κάθε πιθανή βλάβη, εξασφαλίζουμε πρόσβαση και διαθεσιμότητα σε όλα τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα υλικά, στα toners, ενώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το κόστος τεχνικής εξυπηρέτησης καθώς συμπεριλαμβάνονται και οι επισκέψεις τεχνικών.

- Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή εταιρείας για την αγορά;

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας πριν την απόφαση για αγορά ανακατασκευασμένου εκτυπωτικού συστήματος. Όταν ψάχνουμε πληροφορίες σε sites, σε ένα αχανές περιβάλλον όπως το Internet, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Αρκετές φορές μια εντυπωσιακή ιστοσελίδα μπορεί να κρύβει κινδύνους που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των μηχανημάτων, με την διάθεση εξυπηρέτησης της εταιρείας κλπ. Είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε το φυσικό κατάστημα, να βλέπουμε το εκτυπωτικό σύστημα που πρόκειται να προμηθευτούμε, να εξετάσουμε προσεκτικά την εταιρεία και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, τους όρους σύμβασης και συντήρησης, καθώς και την εγγύηση που μας προσφέρουν.

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%
Οι φωτογραφίες των μηχανημάτων είναι ενδεικτικές. Ο εξοπλισμός του κάθε μηχανήματος προκύπτει κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία.